Vicepresedintele Organizatiei Mondiale a Romilor Florin Cioaba, a declarat joi seara, corespondentului NewsIn, ca va trimite presedintelui Indiei o scrisoare prin care ii va cere clarificarea radacinilor istorice ale etniei pe care o reprezinta.

Cioaba sustine ca romii vor de la India doar o recunoastere formala si nu au alte pretentii financiare sau administrative.

"Este o intrebare. Daca suntem o minoritate, trebuie sa existe undeva o majoritate. De exemplu, ungurii din Romania au Ungaria, nemtii au Germania. Romii trebuie sa aiba o majoritate. Noi nu avem inca o recunoasere oficiala", a declarat Florin Cioaba.

In sustinerea demersului sau, liderul romilor arata ca intre romi si indieni sunt o serie de similitudini.
„Avem asemanari de traditii, de limba si de port. De asemenea, steagul nostru are aceea roata cum este si pe steagul Indiei. Numai ca la noi sunt culorile verde, ca suntem liberi, si albastru, albastrul cerului", a mai precizat Florin Cioaba.

Vicepresedintele Organizatiei mondiale a Romilor vrea sa ataseze scrisorii pe care o va trimite presedintelui Indiei mai multe documente printre care si o harta care arata migratia romilor.

„Romii se trag undeva din nordul Indiei, de la granita cu Pakistan. Din aceasta zona au ei au emigrat spre Europa, spre Iran, Irak si o parte spre Armenia, Georgia. In Europa au intrat pe la 1100 - 1200", spune Cioaba.

Liderul romilor mai sustine ca initiativa sa vine pe fondul ultimelor evenimentelor din Europa. „Suntem plasati de la un popor la altul, avem drepturi din ce in ce mai putine. Suntem marginalizati", opineaza Florin Cioaba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.