14 Iunie 2008 , 11:08 in Actualitate
Vicepresedintele Organizatiei Mondiale a Romilor Florin Cioaba, a declarat joi seara, corespondentului NewsIn, ca va trimite presedintelui Indiei o scrisoare prin care ii va cere clarificarea radacinilor istorice ale etniei pe care o reprezinta.

Cioaba sustine ca romii vor de la India doar o recunoastere formala si nu au alte pretentii financiare sau administrative.

"Este o intrebare. Daca suntem o minoritate, trebuie sa existe undeva o majoritate. De exemplu, ungurii din Romania au Ungaria, nemtii au Germania. Romii trebuie sa aiba o majoritate. Noi nu avem inca o recunoasere oficiala", a declarat Florin Cioaba.

In sustinerea demersului sau, liderul romilor arata ca intre romi si indieni sunt o serie de similitudini.
„Avem asemanari de traditii, de limba si de port. De asemenea, steagul nostru are aceea roata cum este si pe steagul Indiei. Numai ca la noi sunt culorile verde, ca suntem liberi, si albastru, albastrul cerului", a mai precizat Florin Cioaba.

Vicepresedintele Organizatiei mondiale a Romilor vrea sa ataseze scrisorii pe care o va trimite presedintelui Indiei mai multe documente printre care si o harta care arata migratia romilor.

„Romii se trag undeva din nordul Indiei, de la granita cu Pakistan. Din aceasta zona au ei au emigrat spre Europa, spre Iran, Irak si o parte spre Armenia, Georgia. In Europa au intrat pe la 1100 - 1200", spune Cioaba.

Liderul romilor mai sustine ca initiativa sa vine pe fondul ultimelor evenimentelor din Europa. „Suntem plasati de la un popor la altul, avem drepturi din ce in ce mai putine. Suntem marginalizati", opineaza Florin Cioaba.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Florin Cioaba va cere Indiei sa recunoasca faptul ca este locul de origine al romilor.

originari din india (20 comentarii, 736 vizualizari)
poate le da si bilete de avion one way to india !
"suntem marginalizati" (4 comentarii, 656 vizualizari)
...era si timpul.!!! (2 comentarii, 519 vizualizari)
curat murdar !! (1 comentariu, 515 vizualizari)
tigani mizerabili !!! (3 comentarii, 514 vizualizari)
plece unde vor (1 comentariu, 499 vizualizari)
stiintific (1 comentariu, 413 vizualizari)
de ce ne cred strainii tigani... (2 comentarii, 409 vizualizari)
da poate scapam de ei (1 comentariu, 391 vizualizari)
no o sa-i recunoasca nici india (1 comentariu, 370 vizualizari)
despre tigani (1 comentariu, 327 vizualizari)
firesc (1 comentariu, 322 vizualizari)
mai valahilor, (1 comentariu, 237 vizualizari)