Instanta suprema a dat castig de cauza MEC si Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios, care au actionat in judecata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Reclamantii au cerut anularea deciziei prin care Ministerului Educatiei i se recomanda elaborarea unui set de norme care ar fi interzis practic prezenta simbolurilor religioase in scolile publice din Romania.Decizia ICCJ este definitiva.
In noiembrie 2006, la solicitarea profesorului buzoian Emil Moise, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca prezenta icoanelor si simbolurilor religioase in scolile de stat ar constitui o discriminare fata de persoanele atee, agnostice sau de alta religie.

Decizia a fost contestata atat de ministerul Educatiei si Cercetarii, cat si de Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, alcatuita din peste 150 de organizatii non-guvernamentale.
Toate cultele din Romania, cu exceptia cultului Adventist de Ziua a Saptea, s-au declarat impotriva recomandarii formulate de CNCD.