Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca prezenta simbolurilor religioase in scolile publice este legala, in urma recursului la sentinta Curtii de Apel Bucuresti, recurs formulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) si de 150 de organizatii neguvernamentale.
Instanta suprema a dat castig de cauza MEC si Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios, care au actionat in judecata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Reclamantii au cerut anularea deciziei prin care Ministerului Educatiei i se recomanda elaborarea unui set de norme care ar fi interzis practic prezenta simbolurilor religioase in scolile publice din Romania.Decizia ICCJ este definitiva.
In noiembrie 2006, la solicitarea profesorului buzoian Emil Moise, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca prezenta icoanelor si simbolurilor religioase in scolile de stat ar constitui o discriminare fata de persoanele atee, agnostice sau de alta religie.

Decizia a fost contestata atat de ministerul Educatiei si Cercetarii, cat si de Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, alcatuita din peste 150 de organizatii non-guvernamentale.
Toate cultele din Romania, cu exceptia cultului Adventist de Ziua a Saptea, s-au declarat impotriva recomandarii formulate de CNCD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.