Curtea de Apel Bucuresti a decis azi sa trimita dosarul Rodicai Stanoiu cu CNSAS la Tribunal, din cauza ordonantei de organizare a CNSAS adoptata in luna mai, care prevede ca instanta de judecata sa dea un verdict privind colaborarea cu politia politica, relateaza NewsIn.

"Dupa ce legea CNSAS a fost declarata neconstitutionala, s-a schimbat competenta instantelor, Tribunalul devenind prima instanta de judecata care se poate pronunta asupra unei eventuale colaborari cu politia politica. Decizia Tribunalului va putea apoi fi atacata cu recurs la Curtea de Apel", a declarat avocatul lui Stanoiu, Alice Draghici pentru NewsIn.

Ordonanta CNSAS a fost adoptata tacit in luna mai de Camera Deputatilor, dupa ce a fost aprobata de Guvern pe 6 martie. Potrivit acesteia, CNSAS va constata, in baza documentelor analizate, colaborarea cu Securitatea, verdictul urmand sa fie dat de instanta de judecata, in baza notelor de constatare ale Consiliului, intocmite de Directia de Investigatii.

Stanoiu a primit primul verdict de politie politica pe 7 decembrie 2006, dupa ce Colegiul CNSAS a decis, urmare a unor expertize grafologice, ca ei ii apartineau notele informative semnate sub pseudonim "Sanda".

Colegiul CNSAS a respins pe 6 februarie 2007 contestatia depusa de Rodica Stanoiu, mentinand verdictul initial de politie politica in cazul ei.

Dupa ce a fost audiata prima oara de CNSAS in vara anului trecut, Stanoiu, fost ministru al Justitiei in timpul guvernarii Nastase, a demisionat din PSD pentru a nu implica partidul in scandalul provocat de aparitia dosarului sau de Securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.