Astfel, cladirile nu vor fi mai inalte de 10 metri, aproximativ trei etaje.

Ele trebuie vopsite in alb, in proportie de 80%, fiind interzisa folosirea culorilor tari, cu exceptia celor caracteristice zonei.

In general, casele traditionale din Delta Dunarii sunt varuite in alb si albastru.

O astfel de regula exista si in Grecia, unde guvernul nu doar impune anumite culori, ci ii si incurajeaza pe cei care le folosesc, prin scutirea de la anumite taxe.

Revenind in Delta, regulamentul guvernului mai stabileste ca materialele folosite in constructii sa fie, de asemenea, cele traditionale: chirpici, paianta sau ciamur.

Betonul armat sau metalul pot fi utilizate doar daca studii de specialitate arata ca solutiile traditionale nu pot fi aplicate.

De asemenea, sunt interzise activitatile poluante de orice fel, precum si infiintarea de herghelii si hipodroame in interiorul localitatilor.

Totusi, in baza acestui proiect, fiecare localitate din Delta Dunarii trebuie sa-si refaca intr-un an si jumatate Planurile Urbanistice, ceea ce inseamna ca anumiti investitori vor putea obtine autorizatii in baza vechilor reguli.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat insa ca pana acum nu ar fi existat nici o preocupare pentru protectia Deltei.

El a spus ca interesele economice locale ar fi primat in fata protectiei Deltei - dovada pescuitul industrial, braconajul si constructiile haotice.