Presedintele Traian Basescu a profitat, ieri, de lansarea cartii consilierului sau Cristian Preda, pentru a pleda, din nou, in favoarea modificarii Constitutiei.
Prezent, la Bookfest, la prezentarea lucrarii „Regimul, partidele si sistemul politic”, scrisa de Preda impreuna cu Sorina Soare, Basescu a vorbit despre ambiguitatea regimului politic si constitutional romanesc: separarea puterilor este mai mult declarativa; deschidere prea mica fata de cetateni, desi un principiu de baza este suveranitatea poporului (exemplu fiind neobligativitatea, pentru Parlament, e rezultatelor unui referendum); nu exista mecanisme de rezolvare a crizelor, in multe cazuri Constitutia fiind cea care le genereaza. Basescu s-a referit din nou, fara nominalizari concrete, la guvernarile „major minoritare” sau „netransparente”, toxice pentru Romania.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.