11 feline din Romania vor fi transferate in rezervatia Lionsrock, pe care fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten o detine in Africa de Sud .
Zece lei si un tigru vor fi transferati din gradinile zoologice din Romania in rezervatia Lionsrock, Africa de Sud, de catre fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten, in cadrul celui mai mare transport de feline efectuat in Romania pana in prezent. Astazi, cele 11 feline vor fi transportate pe cale rutiera catre Frankfurt (nicio cursa aeriana din Romania neputind indeplini toate conditiile necesare trasportului custilor), de unde vor fi imbarcate intr-o cursa directa inspre Johannesburg. Punctul final al calatoriei este rezervatia Lionsrock pe care Vier Pfoten o detine in Africa de Sud. Primul transport de feline catre Lionsrock a fost efectuat de catre Vier Pfoten anul trecut, cand doi lei de la gradina zoologica din Brasov au fost transferati in rezervatie.

Noua dintre lei sunt pui cu varste pana intr-un an, de la gradina zoologica Braila. Acestia sunt rezultati din lipsa unui program coerent de gestionare a reproducerii animalelor in gradinile zoologice. Al zecelea leu este adult, il cheama Jazz, are sapte ani, si provine de la gradina zoologica Brasov. Cea de-a unsprezecea felina este o tigroaica, Aline si va fi preluata de la gradina zoologica Hunedoara. A fost aleasa pentru a fi transportata in Africa de Sud, deoarece, specialistii rezervatiei cautau o femela pentru tigrul Koda.

In prealabil felinele preluate din cadrul gradinilor zoologice din Braila, Brasov si Hunedoara, au fost supuse unui control medical amanuntit, incluzand verificarea starii de sanatate, vaccinarea si introducerea de microcipuri de identificare. Pe durata transportului acestea vor fi insotite de o echipa de specialisti si medici a fundatiei Vier Pfoten. Actiunea face parte cadrul unui proiect mai amplu desfasurat de fundatie impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu scopul de a oferi solutii pentru imbunatatirea conditiilor din gradinile zoologice din Romania si reamenajarea lor conform cerintelor directivelor UE.

Amenajarea rezervatiei Lionsrock a fost inceputa la 1 februarie 2007 de catre Vier Pfoten, ca o noua casa pentru felinele mari provenite din captivitate. Situata in Africa de Sud (300 km de Johannesburg), rezervatia se intinde pe 1242 ha si este construita dupa cele mai moderne standarde astfel incat felinele sa aiba posibilitatea sa traiasca conform necesitatilor fiziologice ale speciei. Pana in prezent rezervatia adaposteste 25 de lei, un tigru bengalez, doi leoparzi si alte specii de animale salbatice specifice regiunii. Toate animalele din rezervatie sunt sterilizate avand in vedere ca Lionsrock nu incurajeaza reproducerea animalelor salvate.

VIER PFOTEN Romania, membra a Vier Pfoten International, a fost infiintata in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte se afla: „Caini pentru oameni”, „Copiii invata sa protejeze animalele”, Proiectul destinat reabilitarii gradinilor zoologice, infiintarea si logistica pentru clinica mobila din Romania si campania „Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?”

Vier Pfoten este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria si Africa de Sud, dar care isi desfasoara activitatea oriunde animalele au nevoie de ajutor. In special lupta pentru respectul fata de toate formele de viata si pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.