Presedintele Traian Basescu a venit aseara la Realitatea TV cu cartea de munca in mina pentru a proba ca nu a avut nici o legatura cu mineriada din 1990. El este acuzat insa pentru cea din ’91, cind a permis intrarea trenurilor cu mineri in Bucuresti.

La o zi si jumatate dupa terminarea primului tur al alegerilor locale, presedintele Traian Basescu a aparut aseara la Realitatea TV pentru a face bilantul acestora si pentru a mai juca un meci cu adversarii politici. Subiectul - cel al mineriadei din iunie 1990 de la care se implinesc 18 ani chiar in ziua turului doi al alegerilor, cind se vor confrunta Sorin Oprescu si Vasile Blaga. Astfel ca, dupa ce Blaga i-a cerut lui Oprescu sa se dezica de Iliescu pentru mineriade, iar Oprescu l-a acuzat la “Sinteza Zilei” ca, in calitate de prefect, ii scria telegrame de felicitare lui Roman tocmai pentru mineriade, azi au intrat in joc seniorii.

“Blaga era atunci membru al FSN, ca si seful sau, Basescu. Basescu era secretar de stat si apoi a fost ministru la a doua Mineriada”, a replicat Iliescu, dublat si de liberalul Rusanu, potrivit caruia “e un sacriligiu sa-l auzi pe Basescu, cel care a dirijat trenurile cu mineri in 14-15 iunie 1990, cintind imnul golanilor din Piata Universitatii”.

Traian Basescu a venit insa aseara la Realitatea TV cu cartea sa de munca, pentru a arata ca in 1990 era inca inspector la Navigatia Civila, in Constanta. Subsecretar de stat, sef al Departamentului transporturi navale a devenit abia la 13 octombrie 1990.

“Nu aveam nici o legatura cu Bucurestiul la acea data. Sa o arat la camere, poate citeste si domnul Iliescu. Daca o calitate de om politic ii permite sa minta, calitatea de om in virsta nu-i permite. La 77 de ani nu poti sa minti o natiune”, a sustinut seful statului. El a mai relatat totodata ca personal a vazut mineriada la televizor si a fost revoltat, in timp ce actualul pesedist Bogdan Duvaz, care actualmente “da lectii in campanie”, “povestea in Modrogan 1 cum se ascundea printre picioarele minerilor sa nu-l filmeze cind le dadea mincarea la Romexpo”.

Traian Basescu a aratat totodata ca nu a fost membru FSN niciodada, el intrind in PD dupa ce acesta s-a rupt de Iliescu. Presedintele a omis insa sa faca vreo trimiere la mineriada din 1991, cind era ministru si cind a fost acuzat ca a permis accestul trenurilor cu mineri in Capitala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.