Un control al Agentiei Nationale Antifrauda a descoperit mai multe nereguli in contractele incheiate intre Loteria Nationala si doua firme din Grecia.

Un control al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a scos la iveala faptul ca Loteria Nationala a fentat bugetul de stat cu aproximativ 84 milioane de lei.

Suma reprezinta TVA si impozit pe profitul realizat in Romania de firmele grecesti Intrarom si Intralot, care au finantat un contract de credit pentru implementarea programului "video-loterie". Este vorba de jocurile electronice tip cazino si non-cazino, adica poker, Black-Jack, Keno, Bingo.

Oficialii ANAF - Directia Antifrauda sustin ca Loteria, in calitate de beneficiar al serviciilor contractate, avea obligatia "de a calcula, retine la sursa si vira la bugetul general consolidat" cele 84 milioane de lei inainte de a face platile catre cele doua firme din Grecia.

Potrivit inspectorilor, pana in luna decembrie 2005, Loteria platise elenilor pentru furnizarea de echipamente si servicii de intretinere 42 milioane de euro. Pana la finalizarea contractului, in anul 2013, vor mai trebui achitate alte aproape 100 milioane de euro.