Majestatea Sa Regele Mihai I se intoarce la Castelul Peles dupa 60 de ani, evenimentul urmand sa aiba loc joi, potrivit biroului de presa regal.

Majestatea Sa, proprietar de drept al Domeniului Regal Sinaia, va fi insotit de Regina Ana si de Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu. Ceremonia va incepe la ora 11.25 in Holul de Stat, unde Regele va primi invitati de onoare in castelele Peles si Pelisor si va tine un discurs.

Dupa mai multe dispute, regele a devenit proprietar de drept al castelelor Peles si Pelisor, insa nu va putea schimba destinatia castelelor Peles, Pelisor si Foisor pentru o perioada de trei ani. Majestatea Sa a decis sa pastreze pentru eternitate destinatia de muzeu a Castelului Peles.

Castelul Pelisor va fi folosit de familia regala, in timp ce Castelul Foisor va continua sa fie dedicat protocolului de stat, pentru vizitele inaltilor oaspeti. In acest sens, s-a incheiat un Memorandum de intelegere cu Guvernul Romaniei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.