La Congresul Politistilor care se va desfasura in perioada 3-6 iunie la Boston - SUA, autoritatile romane vor prezenta o inovatie in materie de stabilire a amprentei.

Este vorba despre studiul facut de chestorul Gheorghe Popa, comisarul-sef Nicolae Preda, din cadrul Inspectoratului de Politie Giurgiu, comisarul-sef Necula Pavel si comisarul-sef Romica Potorac, din cadrul Institutului de Criminalistica, in materie de amprente prelevate de la locul faptei, prin care se poate stabili cu precizie cum arata amprenta unei anume persoane la o anumita data.

Pe parcursul cercetarilor s-a constatat ca amprentele imbatranesc diferit, in functie de grupa sangvina a persoanei. Astfel politistii au putut stabili corelatia dintre varsta amprentei si apartenenta la o grupa sangvina a unei persoane.

Deci poate fi detectata o anumita persoana care a comis un furt dupa amprenta, chiar si dupa mai multi ani de la petrecerea faptei. Cu noua metoda se stabileste cu precizie ca amprenta persoanei respective a fost facuta chiar la data comiterii furtului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.