"Legea ar trebui lasata asa cum este. Nu este motiv sa ne amestecam in ea, este o legislatie de prima clasa. A fost scrisa cu ajutorul a sapte state membre a UE. Romania are o poveste foarte trista cu aceasta poveste si v-as sfatui sa nu va atingeti de aceasta lege daca nu doriti sa cadeti inapoi. Lucrurile triste care s-au intamplat sunt mult prea recente ca sa porniti sa demarati o alta legislatie", a afirmat baronesa.

Emma Nicholson a adaugat ca Romania este pe calea cea buna in privinta adoptiilor si ca ar putea fi un model pentru alte state.. "Romania este pe calea cea buna, asa ca sa lasam legislatia in pace si sa implementam ceea ce exista acum, pentru ca sunteti pe calea cea buna. Multi oameni cu multa experienta din UE si-au dat timpul si experienta Romaniei, ca sa o ajute sa faca bine ceea ce a facut. Ar fi tragic sa cadeti din nou pe margine. Trebuie sa fiti un model bun pentru toti ceilalti”, a subliniat baronesa.

Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta, aflata in discutie, care modifica si completeaza Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei. Printre altele, noile prevederi presupun ca parintii biologici pot cunoaste familia care adopta copilul, aspect cu care specialistii romani din domeniul protectiei si asistentei sociale nu sunt de acord.