Fostul rector Dumitru Oprea, europarlamentar PD-L si candidat la Primaria Iasiului, a „nasit“ contractele cu dedicatie de milioane de euro
Universitatea de stat Alexandru Ioan Cuza din Iasi a fost prinsa pe picior gresit in gestionarea banilor publici. Astfel, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (A.N.R.M.A.P.) a efectuat un control la aceasta institutie si a constatat incalcarea flagranta a legii in acordarea unor contracte de constructii(consolidare, proiectare, canalizare etc.). In total, este vorba de patru lucrari, toate atribuite prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare. Suma totala a celor patru contracte este de peste 10 milioane de euro. Universitatea a justificat neorganizarea de licitatii prin “motive tehnice si care tin de protectia unor drepturi de exclusivitate” dar, in cele din urma, actuala conducere a recunoscut incalcarea legii.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.