Raportul Amnesty International pe anul 2008 critica in cazul Romaniei faptul ca exista discriminare rasiala in cazul rromilor, ca inca nu s-a rezolvat scandalul inchisorilor CIA, iar institutiile psihiatrice pentru copii lasa mult de dorit.
La capitolul discriminare, raportul Amnesty mentioneaza tensiunile dintre Italia si Romania cu privire la expulzarea unor rromi, precum si faptul ca 70% din gospodariile acestora nu au alimentare cu apa, segregarea copiilor rromi in scoli si in clase speciale fiind in continuare un motiv de ingrijorare. Implicarea Romaniei in programul secret de detentie si extradari al SUA a continuat sa fie un motiv de ingrijorare, potrivit Amnesty International, Romania fiind criticata pentru modul superficial in care a fost tratata aceasta problema. Cat priveste situatia institutiilor psihiatrice pentru copii, Amnesty a mentionat ca aici domneste malnutritia, ca nu exista haine adecvate sau tratament, nici personalul nu este calificat, iar masurile aplicate pe pacienti sunt abuzive si duc la izolarea lor de restul comunitatii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.