Actorul Radu Beligan, care anul acesta sarbatoreste 65 de ani de activitate neintrerupta in teatru si film, va primi Premiul de excelenta TIFF, in cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film Transilvania, se arata intr-un comunicat la organzatorilor evenimentului.
In varsta de 89 de ani, Radu Beligan are una dintre cele mai prolifice cariere din filmul romanesc, el debutand in cinema in 1943, in ecranizarea lui Jean Georgescu dupa "O noapte furtunoasa" a lui I.L. Caragiale. De atunci, Beligan a mai jucat in productiile unor regizori care au facut istorie in filmul romanesc, de la Paul Calinescu, Jean Mihail sau Ion Popescu Gopo, pana la Radu Mihaileanu si Lucian Pintilie. Pe langa zecile de premii si distinctii obtinute de-a lungul impresionantei sale activitati, Beligan a primit anul acesta si Premiul de excelenta acordat de Senatul Uniunii Teatrale din Romania. Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care se va desfasura in perioada 30 mai - 8 iunie, la Cluj, va debuta cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thriller-ul psihologic "Funny Games". In competitie se vor afla 12 lungmetraje.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.