Amabasadorul Romaniei la Budapesta si consulul din Ungaria au solicitat, potrivit MAE roman, Ministerului de Externe ungar si Ministerului de Justitie explicatii privind circumstantele in care un roman a murit, dupa ce s-a aruncat de de la fereastra sectiei de politie unde era cercetat, relateaza NewsIn.

Cosmin Boiangiu, purtatorul de cuant al MAE roman, a declarat azi pentru NewsIn ca atat ambasadorul Romaniei la Budapesta, Ireny Comaroschi, cat si consulul Marin Ursut au solicitat autoritatilor ungare, la nivel de Minister de Externe, dar si la nivel de Minister de Justitie, o pozitie oficiala prin care sa se ofere explicatii in legatura cu circumstantele in care s-a petrecut "nefericitul incident".

"Sunt implicati toti oamenii nostri din Ungaria pentru elucidarea acestui incident tragic", a spus oficialul MAE.

Cetateanul roman, in varsta de 45 de ani, a avut duminica o altercatie cu politistii care il anchetau, a explicat Boiangiu. Politistii l-au ranit impuscandu-l la picior, ca apoi barbatul sa se arunce de la geamul sectiei de politie unde era cercetat. El a decedat in urma impactului cu solul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.