Circa 500 de angajati ai regiei protocolului de stat (RA-APPS) au primit vineri doua vesti de la conducere: cea proasta este ca vor fi concediati, iar cea buna este ca vor primi, in medie, circa 10.000 de euro fiecare drept salarii compensatorii, dupa cum reiese dintr-o hotarare de Guvern.
Regia a obtinut pentru anul in curs pentru salarii un buget care prevede plata a numai 2.682 de angajati, ceea ce inseamna ca urmeaza sa fie concediati 518 actuali angajati. RA-APPS are la dispozitie circa cinci milioane de euro pentru a oferi salarii compensatorii celor care vor fi dati afara, fiecaruia urmand sa-i revina, in medie, aproximativ 10.000 de euro, echivalentul a salariului mediu pe o perioada de trei ani. Salariatii vizati de reducerea de personal au un salariu lunar intre 219 euro si 328 de euro (la un curs de 3,65 lei/euro).


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.