Editia cu numarul 61 a Festivalului de Film de la Cannes s-a deschis, miercuri seara, intr-o atmosfera la fel de stralucitoare ca si in anii trecuti. Pe lista invitatilor, printre vedete internationale, sunt prezente si numele artistilor romani.

Gandul remarca importanta evenimentului, demonstrata de numarul mare de vedete prezente in seara deschiderii festivalului. Treptele Palatului Festivalurilor, unde se desfasoara evenimentul, au fost inaugurate de Julianne Moore,Gael Garcia Bernal, Mark Ruffalo si Danny Glover,cu alte cuvinte, echipa filmului "Blindness", ales pentru a marca prima seara de festival.

Ieri a urcat o alta garda puternic ovationata de public, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Piarre Arditi,
reprezentand vocile personajelor din filmul de animatie "Kung Fu Panda".

Astazi le vor urma Woody Allen, Penelope Cruz, Scarlet Johansson, starurile ultimei comedii a lui Allen "Vicky Cristina Barcelona" si pentru maine se pregatesc de exploziva confruntare cu suporterii, Harrison Ford, Cate Blanchett si Karen Allen, care-l vor sustine pe Steven Spielberg in lansarea ultimului "Indiana Jones".

Poimaine, Angelina Jolie este asteptata din nou pe covor, de asta data la bratul lui Clint Eastwood si
John Malkovich cu "Changeling", apoi va fi Benicio del Toro cel care va face o baie de multime,
la premiera ultimului Guevarra evocat de Steven Soderbergh.

Ziua anunta ca vor mai urma Dennis Hopper, Ethan Hawke si Milos Forman (ca actor!) prezenti pentru lansarea filmului muzical "Chelsea on the Rocks".

Spre sfarsitul festivalului vor fi chemati la rampa Dennis Hopper si Giovanna Mazzogiorno, complici
pe genericul lui "Palermo Shooting" si, la inchiderea festivalului, Robert de Niro, Sean Penn, Bruce Willis, John Turturro vor lua la pas treptele cu prilejul lansarii productiei "What Just Happened".

Andreea Marin e „fata rea“ la Cannes
Anul acesta, Romania se remarca si prin intermediul cuplului Andreea Marin-Stefan Banica Jr., prezenti
la ceremonie special pentru a participa la lansarea filmului american “A Beautiful Life”.

In regia lui Alejandro Chomski, "A beautiful life" este o poveste care promite “o calatorie in adancul sufletului uman”. Pelicula urmareste destinul a doua personaje care incearca din rasputeri sa scape de trecutul lor intunecat.

Sefa mafiei
Andreea Marin Banica are un rol de “fata rea”, fiind capul unei bande mafiote, care poarta
topuri ultrasexy, fumeaza si trage cu pistolul. La randul lui, Stefan joaca, de asemenea, un rol negativ,
alaturi de Bai Ling, cunoscuta actrita chineza.

“Sunt un om cu picioarele pe pamant si nu-mi inchipui ca daca am aparut intr-un film american, intr-o scena de cateva minute, ma pot numi deja actrita”, a declarat vedeta, citata de Evenimentul Zilei. Declaratia a survenit cu o jumatate de ora inainte de lansarea oficiala a filmului, dupa care ea a
continuat: “Dar a fost o experienta frumoasa din culisele careia am invatat multe lucruri si faptul
ca sunt acum la Cannes pentru lansarea filmului in cadrul unui festival de film atat de important,
nu e putin lucru”.

Astazi se pregateste lansarea filmului “Boogie”, in regia lui Radu Muntean, in care actrita Ana Maria Marinca joaca unul dintre rolurile principale. Actrita romanca a jucat in filmul “432”, castigatorul premiului Palme d’Or de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.