Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, Tariceanu si Frattini au avut o discutie telefonica in acest sens.

Ministrul Internelor, Cristian David, va discuta cu oficialii de la Roma, in cursul acestei saptamani, despre initiativele autoritatilor italiene cu privire la imigranti, iar Guvernul va propune ca o echipa de procurori si politisti romani sa sprijine eforturile de combatere a infractiunilor.

"I-am cerut ministrului de Interne ca in aceasta saptamana sa faca o deplasare de urgenta la Roma, pentru a discuta despre initiativele pregatite la nivelul Guvernului italian, cat si pentru a le aduce la cunostinta ceea ce noi consideram ca trebuie facut", a declarat, luni, premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul reuniunii organizate la guvern pe tema situatiei romanilor din Italia.

Premierul a spus ca David va propune autoritatilor italiene trimiterea "de urgenta" a unei echipe de procurori si politisti romani, care sa contribuie la eforturile italienilor de combatere a infractiunilor in randul imigrantilor romani.

Potrivit editiei de duminica a cotidianului La Repubblica, noul ministru italian de interne, Roberto Maroni, analizeaza modalitatile prin care ar putea reintroduce controalele la frontierele nationale pentru a limita intrarea romilor, majoritatea cetateni romani.