Deputatul Cristian Boureanu este invinuit de abuz in serviciu in legatura cu un act aditional la un contract pe care l-a semnat in 2000, alaturi de alti membri ai AGA de la Loteria Romana. Boureanu a declarat, ieri, la iesirea de la DNA, dupa ce anchetatorii i-au prezentat invinuirile, ca in dosar sunt vizate inca 10 persoane, printre care si ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. Acesta este invinuit de abuz in serviciu, deoarece ar fi semnat un contract considerat de catre procurori ca fiind pagubos. Cu toate acestea, Boureanu a precizat ca hotararea AGA a fost parafata la vremea respectiva de trei persoane, in baza documentelor "semnate de toti specialistii, inclusiv de Consiliul de Administratie, de directorul Loteriei, directorii economici si specialistii tehnici".

Actul aditional, pe care procurorii il considera ilegal si pagubos pentru Loteria, a fost semnat atunci de Cristian Boureanu, Eugen Nicolaescu si de Ioan Nicolescu, secretar general in Ministerul Finantelor. Deputatul PD-L a mai spus ca a solicitat ca audierile urmatoare sa aiba loc la sfarsitul campaniei electorale. "Inteleg ca nu va fi niciun fel de problema sa imi vad in continuare de campania electorala, deoarece avocatii mei o sa mearga intre timp si o sa ia documentele", a declarat Boureanu.

Acesta a reiterat afirmatia potrivit careia demersul procurorilor are legatura cu faptul ca si-a anuntat candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Arges, spunand ca sunt o serie de "coincidente" pe care nu are cum sa nu le remarce. Una dintre aceste coincidente este si aceea ca premierul Tariceanu a mers in vizita in Arges pentru campania electorala, exact in ziua in care Boureanu fost chemat pentru audieri la DNA.