Vila din Jean Monnet nr. 69 a fost plimbata de la RA-APPS la Primaria Bucuresti pentru a ajunge in proprietatea familiei Costea

Socrii lui Mircea Geoana au cumparat in ianuarie 2001 o vila a RA-APPS din cartierul Primaverii, cu ajutorul Primariei Capitalei, potrivit unei anchete intreprinse de Grupul pentru Investigatii Politice. Pretul cu care sotii Costea au achizitionat imobilul din strada Jean Monnet a fost derizoriu: maximum 15.000 de dolari. Sotii Costea au ajuns imediat dupa Revolutie chiriasi, mai intai ai Primariei, apoi ai RA-APPS in casa din cartierul Primaverii, desi nu erau demnitari si nu ocupau functii publice.

Fostul director al Regiei Protocolului de Stat din perioada 1997-2000, Aurel Vlaicu, ne dezvaluie faptul ca fiul socrilor lui Geoana, Ionut Costea, fost secretar de stat liberal in Ministerul Finantelor in Guvernul Isarescu, s-a implicat personal la nivelul Secretariatului General al Guvernului pentru ca parintii sai sa ajunga in proprietatea casei RA-APPS din cartierul Primaverii.

Aranjamentul a fost bine pus la punct, pentru acoperirea legala: vila din Jean Monnet in care familia Costea era chiriasa a fost transferata de la RA-APPS la Primaria Capitalei, pe baza unei cereri de retrocedare si proces in instanta pentru revendicare, iar apoi se emite hotarare de guvern pentru trecerea imobilului la Primarie. Dupa constituirea bazei legale, prezumtivul fost proprietar isi retrage cererea de revendicare si actiunea in instanta, iar familia Costea cumpara imobilul de la Primarie in baza Legii 112/1995 privind drepturile chiriasilor in casele de stat.

Ion si Margareta Costea au reusit sa puna mana pe casa din Primaverii in baza Legii 112, in calitate de chiriasi.

Aurel Vlaicu, fost director al RA-APPS in perioada 1997-2000, ne-a declarat ca sotii Costea au devenit chiriasi ai Regiei Protocolului de Stat imediat dupa Revolutie, in imobilul din Jean Monnet nr. 69, "desi nu aveau nici o calitate, nu erau demnitari, dar erau descurcareti". La randul sau, Grupul de Investigatii Politice sustine ca socrii lui Mircea Geoana si-au prelungit calitatea de chiriasi in vila din cartierul Primaverii pana in 2001, cand au cumparat-o, cu toate ca RA-APPS i-a somat de mai multe ori sa paraseasca aceasta casa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.