Procurorii cerceteaza acuzatiile potrivit carora Liana Iacob, fost secretar de stat in guvernul PSD, a cerut o mita de 2,5 milioane de dolari in numele lui Adrian Nastase.
Biroul de Presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a anuntat ca, in urma publicarii in Cotidianul a transcrierii inregistrarii unei discutii dintre fostul secretar de stat in guvernul Nastase Liana Iacob si Marco Maximilian Katz, director al firmei EDF, a redeschis dosarul in care fostul secretar de stat Iacob este suspectata ca i-ar fi cerut omului de afaceri, in numele lui Adrian Nastase, o mita de 2,5 milioane de dolari pentru continuarea contractului prin care companiei EDF i-a fost incredintata exploatarea magazinelor duty-free din Aeroportul Otopeni. “DNA este in masura sa confirme pentru Cotidianul ca s-a redeschis dosarul EDF Otopeni, prin infirmarea Neinceperii Urmaririi Penale, decisa de Directie pe 31 august 2006.

Fapta investigata de procurorii DNA consta intr-o presupusa pretindere a unei sume de bani de catre inalti functionari ai statului de la compania EDF in schimbul prelungirii contractului de exploatare a magazinelor duty-free din incinta Aeroportului Otopeni”, a declarat pentru Cotidianul Livia Saplacan, purtator de cuvant al DNA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.