In afara dotarii obisnuite, autospecialele - care au motoare de 2.500 centimetri cubi - sunt echipate si cu 5.000 de testere pentru depistarea soferilor care conduc sub influenta substantelor halucinogene.

De altfel, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si-a anuntat deja intentia de a achizitiona, prin leasing financiar, inca 135 de autospeciale de politie, valoarea contractului fiind de 9,5 milioane lei, inclusiv TVA. Potrivit reprezentantilor IGPR, contractul va fi atribuit companiei care va oferi cel mai mic pret, intr-o licitatie publica, autospecialele cumparate in urma achizitiei publice fiind destinate Capitalei si judetului Ilfov. Durata contractului de leasing va fi de 36 de luni, iar ofertantul castigator va trebui sa acorde autoritatii contractante o perioada de gratie de sase luni pentru inceperea efectuarii platilor, urmand ca ratele lunare sa fie esalonate pana la sfarsitul perioadei de leasing.

Finantarea achizitiei celor 135 de autospeciale se va face cu fonduri de la bugetul de stat, iar plata se va efectua prin ordin de plata.

In vederea participarii la licitatie, pentru care nu se va organiza procedura electronica, companiile trebuie sa ofere o garantie de 130.000 de lei si o garantie de buna executie de 5%, fara TVA. De asemenea, ofertantul va trebui sa faca dovada experientei similare in gestionarea exploatarii prin leasing financiar pentru o flota de minimum 20 de autovehicule din cadrul unui contract finalizat in ultimii trei ani.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 iunie, ora 10, iar termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 20 iunie, ora 16.00. De asemenea, ofertantul trebuie sa-si mentina oferta timp de 60 de zile de la termenul limita de primire.