In prag de alegeri locale, obtinerea unui aviz pentru urmarirea penala a unui fost demnitar se pare ca devine o misiune aproape imposibila.
Asta pentru ca desi cererile venite din partea procurorilor anticoruptie, cu privire la Miron Mitrea si Adrian Nastase, au sosit la Parlament, inca nu s-a gasit cine sa se ocupe de ele, mai ales ca abia ieri s-a decis ca petitiile cu pricina vor fi analizate de sapte raportori. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, avizul dat de Parlament in cazul lui Miron Mitrea va fi discutat de o subcomisie formata din cei sapte raportori, care vor prezenta ulterior un raport Comisiei juridice.

Acesta a mai precizat ca, probabil, o procedura similara va fi urmata si in cazul avizului pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase. La randul sau, presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon, a precizat ca raportorii urmeaza sa prezinte un raport Comisiei juridice, care va discuta cazurile respective, invitand eventual si parlamentarul in cauza, precum si un reprezentant al Parchetului. Documentul intocmit apoi de Comisia juridica va fi inaintat Biroului Permanent al Camerei, care va lua decizia cu privire la avizele cu pricina.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.