Aproximativ 240 de salariati dintr-un total de 260, de la societatea Leoni din Mioveni, furnizor de cablaje pentru Automobile Dacia, au intrat, luni dimineata, in greva generala pe timp nelimitat, din cauza nemultumirilor salariale, informeaza corespondentul Newsin.

Protestul a fost declansat la ora 7.00, dupa ce zilele trecute s-au parcurs toate etapele legale declansarii grevei generale. Societatea Leoni nu face parte din grupul Dacia Renault, in schimb salariatii sunt afiliati la Sindicatul Automobile Dacia (SAD) si sunt nemultumiti de salarii, acesta fiind motivul pentru care contractul colectiv de munca pe 2008 nu a fost semnat pana acum.

Viceliderul SAD, Ion Iordache, a declarat, luni, ca sindicatul este deschis la negocieri si asteapta propuneri din partea patronatului. "Administratia a propus o majorare salariala de 210 lei in mai multe transe, iar comisia de negociere a solicitat o crestere de 340 de lei pe 2008, 200 de lei de la 1 ianuarie si ceilalti 140 de lei in cursul anului. Greva decurge normal si nu s-au inregistrat nici un fel de incidente", a spus Iordache.

Reamintim ca liderii SAD i-au reprezentat si pe muncitorii de la Dacia Reanault si, dupa trei saptamani de greva generala, doua mitinguri de amploare si o victorie in la tribunal, salariatii au acceptat sa se intoarca la munca, dupa ce au obtinut majorarea salariilor. Astfel, muncitorii calificati beneficiaza de o crestere generala de 300 lei brut de la 1 ianuarie 2008 si de 60 lei brut de la 1 septembrie 2008.

Personalul TESA beneficiaza de o crestere de 15% constituita dintr-o crestere generala si dintr-o crestere individuala. Atat muncitorii, cat si personalul TESA beneficiaza de o prima de rezultat pe anul 2007 egala cu un salariu individual brut la data acordarii primei, in valoare de minimum 900 lei. Partile se angajeaza sa sustina in totalitate obiectivele Automobile Dacia prevazute in bugetul societatii pe anul 2008, obiective care decurg din planul Renault Contract 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.