El este acuzat de abuz in serviciu

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis plangerea formulata de APADOR-CH impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale data de Sectia Parchetelor Militare in cazul fostului procuror general Ilie Botos si a restituit cauza la Parchet in vederea demararii anchetei fata de acesta, precizeaza Ziare.com.

In plangerea formulata de APADOR-CH, fostul procuror general al Romaniei este acuzat de nerespectarea unor hotarari judecatoresti si de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. APADOR-CH il acuza pe fostul procuror general al Romaniei de faptul ca nu a executat integral sentinta civila prin care parchetul a fost obligat de instanta sa comunice informatii de interes public privind supravegherea persoanelor.

Mai precis, APADOR-CH solicitase Parchetului General sa-i comunice toate autorizatiile emise, incepand din 1990, pentru ascultarea telefoanelor in baza Legii Sigurantei Nationalei. "Stiu despre ce este vorba, dar deocamdata nu comentez nimic, intrucat am atacat cu recurs sentinta respectiva. Asteptam punctul de vedere al Completului de 9 judecatori. Am facut recurs atat eu, cat si Parchetul, pentru ca eu nu sunt acolo in nume propriu, ci am actionat in calitate de sef al Parchetului", a declarat duminica fostul procuror general Ilie Botos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.