Strandul „Neptun“ din municipiul Arad, cotat ca fiind cel mai mare din Europa de Est, situat pe malul unei ape curgatoare, a fost deschis oficial joi, insa nu exista posibilitatea de a face baie, deoarece bazinele de inot sunt inca in reparatii, fiind disponibile doar din iunie.
Strandul este situat pe malul raului Mures, in imediata apropiere a centrului civic al orasului Arad, pe o suprafata de aproximativ 28 hectare, fiind accesibil prin trei puncte de intrare, dintre care unul este deschis si autovehiculelor, transmite corespondentul NewsIn.

Administratia bazei de agreement, aflata in subordinea Primariei municipiului, a anuntat ca pana la deschiderea oficiala au fost executate o serie de lucrari care au vizat infrastructura zonei, precum si reabilitari ale podurilor de pontoane. De asemenea, a fost reabilitata zona verde, precum si aleile pietonale. Potrivit administratorilor, instalatia de iluminat ambiental a fost realizata in proportie de 50 la suta, urmand sa fie finalizata in perioada urmatoare. „Lucrarile vor fi complet finalizate in luna iunie 2008. Investitia privind amenajarea Strandului Neptun, prima etapa, are in vedere reabilitarea zonei bazinelor de inot, echiparea cu tobogane si alte instalatii de agreement specifice, construirea unei statii de recirculare, tratare si incalzire a apei, modernizarea instaltiilor de dus, reamenajarea plajelor cu gazon, amenajarea unei plaje de nisip, modernizarea punctelor de acces, precum si reabilitarea podurilor de pontoane“, a declarat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei municipiului Arad.

In acest an, administratia strandului a pus la dispozitie 200 de sezlonguri, care timp de cateva saptamani vor putea fi folosite gratuit.

La Strandul „Neptun“ din Arad sunt peste o suta de spatii comerciale - baruri, terase, berarii, restaurante, discoteci, pizza, jocuri, cluburi de calculatoare, Internet-cafe-uri, care sunt tinta celor aproximativ trei milioane de oameni care trec, anual, prin strandul aradean.
Ziua, posibilitatile de recreere sunt date de spatiile special amenajate pentru plaja dar si pentru petrecerea timpului in localurile deschise permanent in acest scop, iar noaptea strandul se transforma intr-un loc deosebit de atractiv datorita numeroaselor puncte de atractie si agrement amenajate special. Este vorba de restaurante, baruri, cluburi, terase si discoteci.

In prima zi a lunii mai, la Strandul „Neptun“ a debutat si un festival al berii, care se va desfasura pe parcursul a patru zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.