Patriarhul Daniel va fi externat saptamana aceasta din Spitalul Militar Central, unde a fost operat pe 30 martie, dupa ce si-a fracurat glezna stanga, si va oficia slujba de Inviere, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica.

Patriarhul va iesi din spital inainte de Pasti si se va intoarce la resedinta patriarhala, unde va oficia slujba de Inviere, sambata noaptea, in aer liber. Patriarhul se simte bine in momentul de fata si poate sta in pozitie verticala o perioada limitata de timp, a declarat Stoica.

Oficierea slujbei de Inviere presupune ca Patriarhul sa rosteasca mesajul pascal si sa ofere lumina, in pozitie verticala, timp de maxim o jumatate de ora, cat dureaza in mod normal ceremonia, potrivit lui Stoica. Patriarhul Daniel a dorit sa ramana in spital pentru recuperare pana in apropierea sarbatorii pascale, pentru a putea oficia slujba de Inviere, a mai spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Potrivit directorului Spitalului Militar Central, dr. Ioan Sarbu, Patriarhul este apt, din punct de vedere medical, sa stea in picioare, fara sa se sprijine pe piciorul accidentat, si o ora, dar poate obosi sprijinindu-se doar in piciorul drept si cu bratele. Doctorul a precizat ca Patriarhul are o conditie fizica buna, consolidata si de exercitiile de recuperare, efectuate la Spitalul Militar dupa operatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.