Procurorul general Laura Codruta Kovesi a sesizat astazi Senatul Romaniei in vederea cererii de urmarire penala in cazul senatorului Codrut Seres, cercetat de procurorii DIICOT pentru sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transfontalier si tradare prin transmitere de secrete, informeaza NewsIn.
Dosarele fostului ministru Codrut Seres au plecat in aceasta dimineata de la DIICOT catre Comisia juridica a Senatului. Procurorii au respectat astfel noua procedura instituita prin decizia Curtii Constitutionale, care a stabilit ca ministrii care sunt parlamentari pot fi cercetati numai cu avizul camerei din care fac parte, arata Realitatea.

Codrut Seres, fost ministru al economiei, a fost pus sub invinuire la 20 decembrie 2006, sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete si de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev. El a fost audiat pentru prima data in 26 ianuarie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.