Filosoful Gabriel Liiceanu a declarat ca Monica Lovinescu a murit "in stil romanesc", inconjurata de "ignoranta, indiferenta si uitarea" romanilor care inainte de 1990 se"agatau" de vocea ei de la Europa Libera si care acum nu mai cred in "eroi contemporani", informeaza Newsin.

"Monica Lovinescu, de ale carei vorbe la Europa Libera s-au agatat sute de mii de oameni inainte de 1990, a murit in stil romanesc; inconjurata adica de ignoranta, indiferenta si uitarea noastra. In ultimii ani,
cat a stat literalmente tintuita la pat, telefonul incetase aproape sa sune, iar cartile ei memorabile aparute in acest rastimp in tara au facut obiectul unui interes mediocru", a evocat scriitorul Gabriel Liiceanu, la moartea Monicai Lovinescu.

In opinia lui Liiceanu, romanii au abandonat-o dupa Revolutie pe Monica Lovinescu, deoarece "valoarea ei de intrebuintare disparuse".

"De la un moment dat incolo romanii n-au mai avut nevoie, pur si simplu, de Monica Lovinescu. La ce bun sa tii minte un om a carui valoare de intrebuintare disparuse intr-un interludiu al istoriei?",a afirmat Gabriel Liiceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.