Presa italiana continua sa dezbata agresiunea comisa de un roman asupra unei studente africane, fiica de ambasador, intr-o gara de la periferia Romei. In timp ce magistratii italieni se pregatesc sa-l judece pe faptas in procedura de urgenta, ziarele scriu ca localnicii incep din nou sa se teama de romani, la fel ca dupa cazul Mailat.

Agresorul, un roman de 37 de ani pe nume Ioan Rus, va fi judecat pentru tentativa de omucidere, rapire si violenta sexuala. Potrivit autoritatilor romane, el avea antecedente penale. A fost de trei ori la inchisoare, dar nu folosise niciodata arme. De aceasta data, si-a lovit victima cu un cutit.

Studenta a fost salvata in ultimul moment de politistii chemati de doi trecatori. "Tremur si acum cand imi amintesc fata agresorului", spune unul din acestia. Din pacate, nu doar Ioan Rus, ci romanii in general au ajuns din nou sa inspire teama la Roma.

"Periferia se teme de romani", scrie agentia de presa ANSA, in timp ce publicatia Liberta anunta ca "la Roma a revenit cosmarul Reggiani" - o referire la asasinatul de care este acuzat un alt roman, Romulus Mailat.

Victima agresiunii se restabileste in spital si declara ca nu va parasi Italia. Cazul a devenit subiect de dezbatere pentru politicieni, deoarece Roma este in plina campanie electorala pentru al doilea tur al alegerii primarului. Imigrantii romani si romii, adesea confundati, sunt din nou pusi la stalpul infamiei.

Ziarele publica statistici alarmante: 35% din delictele comise in Italia sunt savarsite de straini iar in randul acestora romanii sunt pe primul loc la aproape toate categoriile, inclusiv la omucideri si violente sexuale.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.