Vlad Duiculescu a declarat recurs imediat dupa anuntarea deciziei instantei, dosarul urmand sa fie trimis la Curtea de Apel Bucuresti dupa redactarea hotararii.

Tribunalul Bucuresti a emis joi seara, in jurul orei 23:00, un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pentru Vlad Duiculescu, retinut joi de procurorii DIICOT.

Procurorii au solicitat instantei de judecata emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele hackerului, motivand ca acesta s-ar fi sustras permanent urmaririi penale si ca din datele pe care le detin reiese ca Duiculescu ar pregati savarsirea unor noi infractiuni ,potrivit NewsIn.

Cautat de FBI si prins in capcana

Potrivit unui comunicat al Parchetului, in perioada 2005 - 2007, Duiculescu a accesat neautorizat mai multe conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai eBay, prejudiciul fiind estimat de peste doua milioane de dolari. Inca din anul 2005, US - Secret Service a transmis autoritatilor romane o sesizare cu privire la vanzarea prin intermediul internetului a unei aplicatii (spoofing kit), pag.tgz, ce continea codul sursa pentru pagina de logare pe site-ul eBay in care se solicitau contul de utilizator si parola, arata Cotidianul.

Reprezentantii eBay au incercat singuri sa afle cine este persoana care le aduce atitea prejudicii, contactindu-l pe Vlad Duiculescu. Au pretins ca sint interesati sa cumpere aplicatia si au acceptat sa cumpere kit-ul. Hackerul a facut imprudenta sa dea datele de contact din Bucuresti. Anchetatorii spun ca hackerul folosea mai multe adrese de e-mail: fac@frauda.net,
profscaniebav(g)vahoo.com, vladuz@vladuz.be, cacaolul@yahoo.com, vladuz@hotu.biz., vladuz@totalnet.ro, vladuz@vladuzO1 .users.undernet.org.

In luna februarie 2007, eBay a depus o alta plingere, pentru accesarea, prin folosirea de IP-uri romanesti, in mod fraudulos, de catre o persoana avand pseudonimul "Vladuz”, a unor conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai sai, mentionand un prejudiciu de 936.459,80 $.

«Am vrut sa fiu faimos»

Avocatul care il reprezinta pe Vlad Constantin Duiculescu este maestrul Nasty Vladoiu. Acesta a declarat ca a si facut recurs impotriva mandatului de arestare. Anchetatorii il acuza pe Vlad Constantin Duiculescu de aderare la un grup de crima organizata care, culmea, nu a fost identificat pana in prezent, dupa cum informeaza Gardianul. Vlad Duiculescu a declarat judecatorului la audierea pentru emiterea mandatului de arestare ca a facut acest lucru pentru ca „am vrut sa fiu faimos”. Ca studii, Vlad Duiculescu nu are decat opt clase, el abandonand scoala pentru ca „nu aveam ce sa invat acolo”.

Judecatorii au sustinut ca tanarul a incercat sa stearga urmele faptelor sale, atunci cand a aruncat pe geamul apartamentului sau (situat la etajul 5 al unui bloc din cartierul Drumul Taberei) laptopurile pe care le-a folosit.

Ieri, reprezentantii eBay Inc. le-au multumit public autoritatilor romane pentru ca au reusit sa-l prinda pe „Vladut“, care a infrant sistemele de securitate ale site-ului de licitatii si a accesat, neautorizat, conturile oficialilor companiei. „Suntem incantati ca Vladut este in arest, dupa cum arata EVZ. Prinderea lui demonstreaza ca eBay isi protejeaza utilizatorii de infractori“, a declarat ofiterul-sef responsabil cu securitatea informatiilor in cadrul eBay Inc., Dave Cullinane, citat de Reuters.

Compania eBay are o echipa de peste 2.000 de experti in toata lumea, care se ocupa cu securitatea site-ului de licitatii si care lucreaza cu autoritatile din diverse state. Fondata in 1995, eBay Inc. face legatura zilnic intre sute de milioane de oameni din lume. eBay le ofera platforme virtuale pentru comertul global, plati si diverse modalitati de comunicare. In prezent, eBay Inc., cu sediul central in San Jose, California, s-a extins si a inclus unele dintre cele mai puternice branduri din lume, precum eBay, PayPal, Skype, StubHub, Shopping.com.