"Once", filmul independent care a pus pe jar lumea intreaga va fi difuzat in Romania exclusiv la Festivalul International de Film B-EST.

“Once” (O data) a castigat admiratia profesionistilor din bransa pentru o realizare deosebita - cu un buget de nimic: 100.000 de euro si 3 saptamani de filmari, scrie Moviebox.

Regizorul John Carney este casigatorul premiilor Academiei Irlandeze de Film. Carney s-a specializat in filme indie cu buget redus. "Once" este un musical al zilelor noastre. Poate. Actiunea se petrece pe strazile Dublinului, iar coloana sonora cuprinde cantece ale lui Glen Hansard (din formatia irlandeza The Frames) - actorul principal - si ale Markétei Irglová. Filmul spune povestea unui cantaret ambulant si a unei emigrante din Cehia care descopera ca impartasesc dragostea pentru muzica. De-a lungul unei saptamani pline de evenimente, in timp ce scriu, repeta si inregistreaza mai multe cantece, cei doi ajung sa se indragosteasca unul de celalalt.

Moviebox
prezinta o cronica a filmului. Povestea din “Once” vorbeste despre un barbat si o femeie care descopera o pasiune comuna pentru a face muzica, mai exact un indie rock melodios. El tocmai a fost parasit de iubita si isi revarsa amarul in cantecele sale, pe care le interpreteaza pe strada, pentru bani. Ea este o imigranta care si-a lasat in urma sotul, in Europa de Est, pentru a se muta in Dublin impreuna cu mama si copilul sau. Il intalneste pe El cantand, trist, la chitara lui, iar melodia o impresioneaza, asa ca face in asa fel incat sa-l revada. Curand iese la iveala ca si Ea are o aplecare si o pasiune pentru muzica, iar talentul ei la pian vine la fix sa acompanieze cantecele compuse de El. In timp ce sonoritatea lor armonioasa ii apropie de momentul mult-visat al succesului, si sentimentele care-i leaga devin mai puternice...

Filmul va fi difuzat maine, in premiera la cinema Scala, in cadrul festivalului B-EST.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.