Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, a fost citat marti la Serviciul Teritorial Alba al DNA in calitate de faptuitor intr-un dosar legat de activitatea sa la conducerea Consiliului Judetean Alba, in perioada iunie-decembrie 2004.

Procurorii DNA il suspecteaza pe Teodor Atanasiu de aprobarea unor cheltuieli exagerate in calitate de presedinte al Consiliul Judetean Alba.

Potrivit agentie de presa Mediafax luni presedintele AVAS aprecia ca prin chemarea la DNA se incearca compromiterea imaginii sale.

"Consider ca avem de-a face cu un nou episod din folosirea DNA ca si agent electoral, iar acum se incearca compromiterea imaginii lui Teodor Atanasiu ca si jertfa pentru cel numit Zeus (presedintele Traian Basescu - n.r.)."

"Nu sunt insa de acord cu manipularea comunista, intrucat in citatia DNA sunt amintit ca «presedinte al AVAS», desi avocatului meu i s-a comunicat ca sunt audiat in legatura cu activitatea pe care am avut-o in fruntea CJ Alba", a declarat, luni, Teodor Atanasiu.

El a afirmat ca a decis sa comunice presei ca a fost citat la DNA intrucat mai multi reprezentanti ai mass-media l-au contactat, duminica, pentru intrebari pe acest subiect.

"Ma prezint la DNA pentru ca nu am nimic de ascuns si vreau sa ma supun rigorilor legii ca orice alt cetatean", a spus Teodor Atanasiu.

El a apreciat ca in cazul oamenilor politici din PNL au avut loc citari neprocedurale si procese mediatice de defaimare si dezinformare.

Domnul Atanasiu a amintit ca procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul sau.
El considera ca citarea sa la DNA este "un nou scenariu electoral", in care opinia publica sa il vada la televizor iesind pe usa DNA, institutie caracterizata de domnul Atanasiu drept una "stalinista".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.