Ultima expertiza medico-legala in cazul „Dumitru Tinu“ avanseaza o serie de noi ipoteze care ar putea sta la baza accidentului rutier in care jurnalistul si-a pierdut viata, in dimineata de 1 ianuarie 2003.
Si acum, ca si in 2003, verdictul legistilor nu lasa nicio urma de indoiala: jurnalistul a murit in accidentul rutier pe care l-a provocat pe Valea Prahovei. La baza acestuia ar putea sta insa o serie de afectiuni cronice - una dintre ele, o tumora cerebrala - din cauza carora Dumitru Tinu si-ar fi putut pierde cunostinta la volan.
Raportul specialistilor de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ a fost finalizat, insa procurorii nu pot intra in posesia lui deoarece nu l-au platit.

Cauza mortii: fractura de cutie craniana, „dobandita“ in accident

Astfel, potrivit raportului medicolegal, „moartea jurnalistului Dumitru Tinu a fost violenta si a survenit unui traumatism cranio-cerebral grav, cu fractura complexa de cutie craniana si de mandibula, hemoragiei subarahnoidiana, contuziei cerebrale si hemoragiei cu inundatie ventriculara“. Legistii au mai descoperit ca jurnalistul a mai suferit si alte leziuni la cap si la sold, o fractura de coloana cervicala si a avut mai multe coaste rupte. „Intre leziunile traumatice si decesul victimei survenit la scurt timp posttraumatic, considera m ca exista o legatura de cauzalitate directa“, se arata in raport.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.