Adoptata inca la 7 decembrie 2007 cu votul majoritatii comuniste, legea fusese remisa Parlamentului pentru reexaminare de catre presedintele Vladimir Voronin la 8 februarie. A fost adoptata, insa, astazi cu votul deputatilor comunisti si crestin-democrati.

Presedintele Comisiei juridice pentru numiri si imunitati, Vladimir turcanu a declarat:
"Noi am tinut cont de obiectiile, de fapt, ale dlui Presedinte al tarii, in sensul de a verifica, de a identifica mai concret lista celor care cad sub incidenta acestei legi, reiesind din principiile democratice, practica europeana, dar totodata tinand cont, fara doar si poate, si de prevederile constitutionale, referitoare la necesitatea asigurarii protectiei statalitatii, asigurarii independentei statului Republica Moldova".
Persoanele cu dubla sau multipla cetatenie nu vor putea detine functiile, de exemplu, de presedinte al Republicii Moldova, de membru al guvernului, de deputat in Parlament, presedinte de raion, membru al Comisiei Electorale Centrale si al Curtii de Conturi, judecator, inclusiv la Curtea Constitutionala, angajat al Serviciului de Informatii si Securitate sau de membru al consiliilor de administratie al Bancii Nationale.