Daca nu-si vor primi subventiile restante pe 2007, iar statul nu va mari cuantumul sprijinului financiar pe 2008, sindicalistii din Agricultura vor relua protestele dupa incheierea summitului NATO.

Din cauza intarzierilor la plata subventiilor, multe din conturile bancare deschise de fermieri au fost inchise. Agricultorii au fost nevoiti sa deschida alte conturi pentru le fi virati banii.

In plus, pentru a obtine adeverinta in baza careia pot cumpara motorina subventionata, trebuie sa treaca prin numeroase proceduri, iar multi dintre agricultori renunta, pentru ca suma este mica si nu ii motiveaza sa piarda timpul pe la functionarii publici.

Statul a acordat pentru acest an o subventie de 1 leu pe litrul de motorina. La inceputul saptamanii viitoare, Federatia Agrostar va anunta calendarul actiunilor de protest pentru perioada urmatoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.