Magistratii Tribunalului Bucuresti au terminat ieri de judecat procesul in care Ioana Maria Vlas este acuzata de prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA).

La termenul de ieri, avocatul Ioanei Maria Vlas a cerut instantei sa inlocuiasca masura arestarii preventive a clientei sale, explicand ca aceasta s-a prezentat de bunavoie la politie in anul 2000, atunci cand a aflat ca pe numele ei a fost emis mandat de arestare, si ca aceasta are mai bine de opt ani de cand se afla in arest, perioada care ar putea sa coincida cu o posibila pedeapsa penala data de judecatori.

Aparatorul a explicat ca in cazul in care i s-ar reduce clientei sale din pedeapsa aplicata initial, atunci starea de arest a acesteia s-ar putea confunda cu acea pedeapsa, si ca in aceste conditii, Ioana Maria Vlas ar putea fi pusa in libertate.

Totodata, avocata inculpatului Gavril Batran a solicitat instantei inlocuirea incadrarii juridice a clientului sau din cea de inselaciune in neglijenta in serviciu. Aceasta a explicat instantei ca Gavril Batran nu era singurul care facea parte din board-ul de conducere, si ca nu a fost singurul care a dat semnaturi pe diversele acte despre care se banuieste ca ar fi stat la baza prabusirii Fondului.

Solutia judecatorilor in aceasta cauza va fi prezentata intr-o saptamana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.