Europarlamentarul liberal continua sa contrazica pozitia PNL in chestiunea Kosovo, pledind pentru recunoasterea independentei acesteia
Europarlamentarul PNL Renate Weber cere din nou autoritatilor romane sa recunoasca independenta provinciei Kosovo. "Nu stiu daca trebuie pusa neaparat in legatura cu summitul, dar discutiile cu ocazia summitului in mod evident vor fi importante. Nimic din ceea ce, ca si legislatie internationala, este aplicabil in Kosovo nu este aplicabil nicaieri in alta parte din lume, deci nu poate sa fie vorba de un precedent.

Pe de alta parte, de data recenta, presedintele Rusiei si cel al Moldovei, deci Putin si Voronin, au discutat exact despre viitorul Transnistriei si se pare ca nu va mai putea sub nici o forma a fi considerat Kosovo un fel de precedent pentru Transnistria.

Eu cred ca, din acest punct de vedere, Romania ar putea sa-si revizuiasca parerea. Mie mi-ar placea ca noi sa jucam un rol, un rol constructiv in pacea si stabilitatea din Balcanii de Vest", a afirmat, la RFI Romania, Renate Weber, intoarsa recent dintr-o vizita in Kosovo.

Intrebata daca Romania ar trebui sa-si schimbe pozitia fata de independenta Kosovo, dupa Summitul NATO, Weber a declarat, citata de MEDIAFAX, ca o schimbare a pozitiei "ar fi binevenita".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.