Ungurii din grupul PPE au organizat la Bruxelles o expozitie cu fotografii macabre din Romania anilor '89-'90. Reactia romaneasca este inexistenta
O expozitie de fotografie din cea mai circulata zona a Parlamentului European prezinta in mod fals realitatea din orfelinatele din Romania folosindu-se de imagini de la inceputul anilor '90. Europarlamentarii romani si Ministerul Afacerilor Exerne nu au schitat nici un gest pentru a contracara si sanctiona operatiunea anti-Romania. Expozitia respectiva a fost inaugurata sub sigla PPE, la manifestare participand europarlamentari maghiari si sloveni, poate fiindca, asa cum ni s-a explicat, celelalte fotografii - la fel de teribile - reprezinta realitati din Ungaria si Slovenia.
Problema este ca - si aici incepe impresia mea de manipulare - nici una dintre fotografii nu poarta vreo indicatie, nici macar cele minime elementare intr-o manifestare de amatori, adica locatia si anul de realizare. Sunt pur si simplu imagini care trebuie coroborate cu ceva. Asta cu toate ca in invitatia la eveniment era precizat foarte limpede ca e vorba despre fotografii realizate in perioada 1989 -1990.

Brosura inselatoare

Ca sa te lamuresti, ai la dispozitie brosura de prezentare a organizatiei producatoare a expozitiei, "International Children's safety service" cu sediul la Budapesta si prezidata de dl Peter Edvi, cel care a inaugurat si manifestarea de la Bruxelles. Si ce afla vizitatorul? Inceputurile au fost facute in momentul in care Edvi si prietenii sai, imediat dupa caderea comunismului, "au primit informatii care-ti faceau parul maciuca despre conditiile din orfelinatele romanesti... in zilele de Craciun ale lui 1989 putand sa se convinga personal de adevarul intristator de la fata locului, sa obtina date la prima mana si sa verifice rapoartele cu prietenii lor transilvaneni". Drept care fac fotografiile necesare (reluate acum in expozitia de acum, din 2008) si organizeaza, avand ca punct de plecare presa germana, o campanie de informare a opiniei publice mondiale despre dezastrul criminal din Romania...

La Budapesta se formeaza un prim comitet de ajutorare a copiilor, printre membrii sai marcanti regasindu-l, fara nici un fel de surpriza, pe dl Vicktor Orban. In comitetul de patronaj regasim nume de prestigiu cum ar fi dr. Heinz Fischer, presedintele Austriei, Horst Koehler, presedintele Germaniei, dr. Laszlo Solyom, presedintele Ungariei, Dr. Arpad Goncz si dr. Ferenc Madl, fosti presedinti ai Ungariei si dr. Roman Herzog, fost presedinte al Germaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.