Magistratii naltei Curti de Casatie si Justitie vor decide peste doua saptamni daca trimit sau nu la parchet dosarul „Zambaccian” pentru refacerea urmaririi penale, dupa ce au luat, ieri, n discutie recursul formulat de procurorii anticoruptie mpotriva deciziei de restituire pronuntata de instanta de fond n data de 18 octombrie 2007
Reprezentantul Ministerului Public a solicitat, ieri, completului de noua judecatori ai Curtii Supreme sa admita recursul, argumentând ca decizia Curtii Constitutionale pe baza careia a fost ceruta refacerea urmaririi penale în dosarul „Zambaccian”, în care fostul premier Adrian Nastase (foto) este acuzat de fapte de coruptie alaturi de sotia sa, priveste doar cauzele aflate în faza de urmarire penala si nu poate fi aplicata în cele aflate în curs de judecata. În replica, avocatii lui Adrian Nastase au cerut în pledoariile lor respingerea recursului Directiei Nationale Anticoruptie si restituirea dosarului la parchet pentru refacerea urmaririi penale, explicând ca decizia Curtii Constitutionale este general obligatorie si trebuie aplicata de catre instanta dupa publicarea ei în «Monitorul Oficial». La iesirea din sala de judecata, fostul premier Adrian Nastase a declarat ca, la termenul de ieri, a asistat la „un recurs al procurorilor la decizia Curtii Constitutionale”. „Potrivit DNA, decizia ar fi aplicabila numai pentru viitor, ceea ce înseamna ca Legea fundamentala se aplica pentru toti, mai putin pentru Adrian Nastase. Ar fi irational ca o decizie a Curtii Constitutionale sa nu se aplice în procesul în care a fost invocata exceptia de neconstitutionalitate care a produs acea hotarâre”, a spus fostul prim-ministru Adrian Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.