Pe mai multe site-uri de internet a fost postat un apel anarhist de convocare la proteste fata de Summitul ce se va tine la Bucuresti intre 2-4 aprilie. Manifestantii vor pleca de la Berlin, in 31 martie, pe traseul Dresda- Budapesta- Bucuresti
Summitul NATO care va avea loc la inceputul lunii viitoare la Bucuresti este amenintat de anarhisti. Sub titlul "Bucharest: Anti-NATO Summit Week, April 2008", pe mai multe site-uri de Internet a fost postat un anunt prin care se face un apel de convocare impotriva evenimentului care va avea loc in capitala Romaniei. Sunt indicate ca locuri de "vizitare" trei obiective: Casa Poporului, Casa NATO si Baza aeriana Mihail Kogalniceanu de langa Constanta.

Serviciul Roman de Informatii si membrii Comandamentului National pentru Securitatea Summit-ului NATO - 2008 au fost informati despre aparitia pe internet a mesajelor prin care anarhistii isi anunta sosirea la Bucuresti. Conform Ziua, surse din CNSS ne-au precizat ca fortele de ordine sunt pregatite sa riposteze ferm impotriva oricaror miscari de protest. SRI spune ca pana in momentul de fata nu sunt elemente care sa conduca la ridicarea nivelului de alerta terorista de la culoarea albastra (precaut), la culoarea galbena (moderat). Purtatorul de cuvant al Serviciului nu a exclus insa modificarea nivelului de alerta terorista in perioada urmatoare.

Sursa manifestelor impotriva Summitului de la Bucuresti este site-ul www.contra-doxa.com. Postarea intitulata "Anti-Nato Week Bucharest 2008" a fost preluata si de alte site-uri, unul dintre acestea fiind wombles.org.uk. Anarhistii descriu fortele de ordine din Romania care ar putea interveni in cazul unei manifestatii, armele care sunt in dotarea Politiei Romane. De asemenea, pe site sunt postate si traduceri in limba engleza ale unor expresii romanesti, cum ar fi "vine politia", "ataca politia", "dispari", "nu sunt vinovat", "vreau sa-mi sun avocatul". O fraza postata pe site despre bisericile din Bucuresti socheaza, despre care se spune ca "ar merita o vizita deranjanta" (which deserves a "disturbing" visit). Pe site-ul contra-doxa.com se arata ca plecarea manifestantilor va avea loc pe data de 31 martie cu un autobuz, itinerariul fiind Berlin-Dresda-Viena-Budapesta-Bucuresti. "Pretul biletului este de 100 de euro, daca autobuzul este plin".

Potrivit Jurnalul National, masurile drastice de securitate pentru desfasurarea in bune conditii a Summit-ului va antrena peste 23.000 de angajati ai Ministerului de Interne si Reformei (MIRA).

Securitate maxima. Pe strazi vor patrula 9.000 de politisti si 8.000 de jandarmi. La granita vor fi desfasurati 1.800 de politisti de frontiera, in timp ce alti 2.550 de angajati ai MIRA vor activa pe linia de evidenta a populatiei, pasapoarte, comunicatii, imigrari si relatii publice. Mai mult, pentru atingerea tuturor standardelor in materie de securitate, impuse de importanta unei astfel de intruniri, la nivelul internelor a fost luata decizia detasarii in Capitala a 900 de politisti, 2.800 de jandarmi, 100 de lucratori ai IGSU, precum si politisti de frontiera. In perioada 2-4 aprilie, Romania va gazdui aproximativ 6.500 de oaspeti straini, intre care 3.500 de jurnalisti. In afara delegatiilor din cele 26 de tari membre NATO, la Summit vor veni reprezentanti a 23 de parteneri ai NATO pentru pace, plus delegatii din Rusia, Australia, Japonia, Noua Zeelanda, Iordania, Singapore, precum si oficiali de la Banca Mondiala, Natiunile Unite, Comisia Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.