Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un comunicat remis NewsIn de catre Administratia Prezidentiala, ca "ziarul Jurnalul National, parte a trustului Intact, ce apartine familiei Voiculescu, continua politica de denigrare zilnica a sefului statului".

Seful statului ii acuza pe cei de la Jurnalul National ca "abdica de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta, reluand informatiile legate de creditele angajate de Mircea Basescu si de casa din Mihaileanu.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, constata cu regret ca ziarul Jurnalul National, parte a trustului Intact, apartinand familiei Voiculescu, continua politica de denigrare zilnica a sefului statului.

Constatand abdicarea de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta, Presedintele Romaniei considera ca informatiile fara acoperire in fapte sau datele distorsionate constituie doar un instrument de propaganda si nu raspund nevoii de informare a publicului", se arata in comunicat.

Presedintele reaminteste ca subiectele au mai fost abordate de Jurnalul National iar la acel moment, seful statului a clarificat faptele.

"Pentru corecta informare a publicului poate fi reluat comunicatul Administratiei Prezidentiale din 3 februarie 2006, accesibil pe site-ul institutiei. Referitor la informatiile privind apartamentul din strada Mihaileanu, exista rezolutia Parchetului General nr. 150/2005, care a fost comunicata public", se mai arata in comunicat.

In editia de luni, Jurnalul relua acuzatiile la adresa sefului statului pe tema creditului care ar fi fost luat de la Banca Agricola, si respingea afirmatiile presedintelui care l-a acuzat de minciuna pe autorul articolului. Acelasi cotidian reia si povestea casei din Mihaileanu, acuzandu-l pe seful statului de contrabanda si tranzactii suspecte.

Presedintele Traian Basescu a acuzat, vineri, la intoarcerea de la Bruxelles, presa de campanii impotriva familiei sale si a avertizat ca, de acum inainte, va replica la "toate mizeriile" indreptate de mogulii de presa impotriva sa si celor apropiati.

Seful statului si-a inceput declaratia prin a dezminti articolul din editia de vineri a Jurnalului National, potrivit caruia si-ar fi sters datorii. Basescu a precizat ca nici el, nici sotia sau fiicele sale nu a luat credite. El a adaugat ca fratele sau este cel ce a contractat un credit de 158.000 de dolari in 1994, achitat integral pana la termen - 1999, dupa cum o dovedesc si actele pe care fratele sau le poate pune la dispozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.