Comisia pentru politica economica si privatizare din Camera Deputatilor va demara o ancheta cu privire la practicile hipermarketurilor
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat in unanimitate solicitarea Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare de a realiza o ancheta privind acuzatiile de concurenta neloiala si practica monopolista din supermarketuri. Aceasta in conditiile in care, in ultimele saptamini, patronatele si sindicatele din industria alimentara au acuzat marile lanturi de magazine ca, prin politica lor de „taxe ascunse“, ii determina pe producatori sa creasca artificial pretul de livrare catre toate magazinele catre care acestia isi desfac marfa. Si premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut Consiliului Concurentei sa se implice in aceasta situatie si a cerut informatii de la Ministerul Finantelor si Ministerul IMM-urilor.

Potrivit solicitarii Comisiei, parlamentarii vor verifica acuzatiile de concurenta neloiala si de practici monopoliste, modalitatea de stabilire a preturilor in cadrul marilor magazine, dar si existenta si valoarea „taxelor ascunse“. „Cum informatiile cu privire la practicile hipermarketurilor au inceput de la asociatiile de producatori, vom incepe ancheta cu ei. Vrem si noi sa vedem un contract in care se vede obligativitatea impunerii unui anumit pret“, ne-a declarat presedintele Comisiei Economice din Camera Deputatilor, Mihai Tudose. Potrivit acestuia, in cea de-a doua etapa a investigatiei se vor audia hipermarketurile, urmind ca, ulterior, deputatii sa primeasca informatii si de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Consiliul Concurentei. „De la hipermarketuri dorim sa stim de ce se intimpla, in baza a ce, daca reglementarile lor interne sint impuse din exterior (de la compania mama - n.red.) sau nu. Aceasta va fi baza minimala, o audiere fara idei preconcepute“, ne-a mai explicat Tudose.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.