Guvernul a aprobat ieri, printr-o ordonanta de urgenta, proiectul de modificare a Legii armelor si munitiilor.
Potrivit Cotidianul, Proiectul pentru modificarea Legii 295/2004, initiat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si aprobat ieri de Guvern, prevede ca solicitantul unei arme neletale sa intruneasca aceleasi conditii ca si solicitantii unei arme cu glont.

Noutatea este ca solicitantul de arma neletala trebuie sa nu aiba cazier, sa fie supus unui control psihologic si o alta conditie este ca in ultimii cinci ani sa nu fi folosit ilegal arma ori sa nu fi avut certificatul de detinere suspendat.

Initiativa acestui proiect se bazeaza pe o statistica potrivit careia, în 2007, au fost înregistrate peste 77 de agresiuni în care s-a folosit acest tip de arma, iar în 2008 au fost înregistrate alte 28 de incidente similare. În evidentele politiei sunt înregistrati peste 4.000 de detinatori de arme neletale.Propunerea MIRA, aprobata în sedinta de miercuri a Guvernului, incrimineaza ca infractiune uzul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, pedeapsa fiind închisoare de la 6 luni la 3 ani. Legea actuala sanctioneaza doar contraventional orice abatere de acest gen, precizeaza Gardianul.