Municipalitatea a suplimentat cu 10 milioane de euro fondurile destinate reabilitarii Centrului istoric.Decizia are la baza descoperirea in zonade lucru a mai multor vestigii arheologice decat se anticipase initial.

Suplimentarea cu 50 la suta a fondurilor alocate va acoperi cheltuielile determinate de reproiectarea traseelor retelelor de utilitati si a lucrarilor de la suprafata. "Descoperirea noilor vestigii arheologice va intarzia finalizarea lucrarilor de reabilitare a Centrului istoric. Costurile totale ale acestui proiect ar putea depasi suma de 32 de milioane de euro", afirma specialistii din Primaria Capitalei. Printre descoperirile facute de arheologi in Centrul istoric se numara si un tezaur de 400 de monede de argint din secolul al XVII-lea. Monedele au fost gasite in pivnita unei case de sub intersectia strazilor Tonitza si Sfantul Dumitru. "In zona se lucreaza impreuna cu Institutul de Arheologie «Vasile Parvan», iar datorita prezentei unui arheolog la fata locului, tezaurul a fost recuperat fara a fi deteriorat", a declarat Gheorghe Manucu-Adamesteanu, seful Sectiei Arheologie de la Muzeul Municipiului Bucuresti. Monedele erau pastrate intr-o punguta de panza aflata intr-o cana de ceramica si sunt in stare buna. Tezaurul a fost trimis la restaurare, iar fragmente din tesatura pungutei au ajuns la analize.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.