Noua structura politieneasca va descinde de la Bucuresti in tarile care au probleme cu imigrantii numai la solicitarea autoritatilor locale.

Vizita ministrului roman de interne, Cristian David, la Torino a adus noutati legate de modul in care cele doua state vor colabora pentru combaterea criminalitatii. O noua echipa de politisti, mai flexibila, va fi creata la Bucuresti si va opera in toata Europa.

Demnitarii romani par tot mai preocupati de ceea ce se intampla in Italia, mai ales dupa criza de anul trecut si in lipsa fortei de munca din tara. Astfel, ministrul de interne a sosit joi la Torino pentru o intalnire oficiala cu primarul orasului, Sergio Chiamparino, si pentru a lua legatura cu asociatiile romanesti din regiune. Desi ora intalnirilor a fost tarzie, 19.30 cu primarul si 21.00 cu asociatiile, reprezentantii comunitatii au fost prezenti in numar mare.

Intrevederea cu primarul a durat 35 de minute; principalele subiecte abordate au fost securitatea si promovarea culturala a comunitatii romanesti din Torino. Planurile de securitate prevad modificarea modalitatii actuale de colaborare, care are un caracter relativ stationar, de prevenire si combatere. Pentru noua organizare, la Bucuresti va fi infiintata o sectie mobila, compusa din aproximativ 30 de politisti specializati in interventii in afara granitelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.