Portretul plin de optimism si culoare, pe care Van Gogh i l-a facut, cu citeva saptamini inainte sa se sinucida, unui copil, va fi scos la licitatie in Olanda
Lucrarea este evaluata la 30 de milioane de dolari si va fi scoasa la vinzare in martie, la Tirgul European de Arta de la Maastricht. “Copilul cu portocala” a fost pictat in ultimele saptamini din chinuita viata a lui Van Gogh, o perioada in care pictorul oscila intre emotii extreme, scrie “The Independent”. Lungile depresii erau intrerupte din cind in cind de accese de creativitate si bucurie. In timpul acestor izbucniri, Van Gogh a pictat o serie de portrete de copii, care radiaza optimism si puritate. Potrivit Cotidianul, “Copilul cu portocala” l-a avut drept model pe Raoul Levert, fiul unui timplar, si a fost realizat la sfirsitul lui iunie 1890, la Auberge Ravoux.

Dealerii Dickinson din New York si Londra organizeaza vanzarea de luna viitoare. Adevarul aminteste ca in noiembrie, ultima lucrare a lui Van Gogh a ramas nevanduta la o licitatie din New York. Licitatia pentru "Campurile de grau" nu a ajuns la suma de rezerva stabilita de vanzatori, care nu a fost facuta publica, iar ofertele nu au depasit 25 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.