Presedintele l-a invitat printr-o scrisoare pe Calin Popescu Tariceanu la Cotroceni. Traian Basescu vrea sa discute maine cu premierul despre problema portofoliului de la Justitie.

Potrivit textului scrisorii dat publicitatii de catre Administratia Prezidentiala, Basescu ii aduce aminte lui Tariceanu ca termenul constitutional de 45 de zile a interimatului a fost expirat.

"Fata de cele de mai sus si avand in vedere ca termenul constitutional de 45 de zile a fost depasit, va propun ca maine, 1 martie 2008, ora 13.00 sa ne intalnim la Palatul Cotroceni pentru a ne consulta cu privire la solutiile si propunerile pe care le aveti pentru postul vacant de la Ministerul Justitiei", i-a scris seful statului premierului.

Totodata, el subliniaza ca "noul ministru trebuie sa raspunda inaltelor exigente ale demnitatii publice de ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene si criteriilor impuse de Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 356/2007". "Asa cum v-am mai comunicat si cu alte ocazii, in calitate de sef al statului am obligatia constitutionala de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice", incheie presedintele.

Potrivit liberalilor, interimatul lui Melescanu expira luni, pe 3 martie, data la care este programata si o sedinta a Biroului Politic Central al PNL, conform Newsin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.