Luptatorii din cadrul Grupului Special de Protectie si Interventie ”Acvila” al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) au exersat tragerile speciale cu toate tipurile de armament, insistand pe tintirea unor obiective mici sau aflate in miscare, situate la distante foarte mari, se arata intr-un comunicat transmis vineri, Agentiei NewsIn.

Sesiunea de antrenament a mai avut ca obiective sincronizarea membrilor echipelor de lunetisti, luarea deciziei optime in situatii deosebite, deplasarea rapida si alegerea celor mai bune variante de echipament, armament si munitie.

In urma exercitiilor, fortele de elita ale Ministerului de Interne si-au insusit si formele si procedurile de lucru proprii cu celelalte forte implicate in asigurarea securitatii Summitului.

Unitatea Grupului Special de Protectie si Interventie ”Acvila” al MIRA a fost creata in ianuarie 2003 pentru a putea fi folosita in situatii extreme, atunci cand, pentru indeplinirea misiunilor, este necesara o pregatire speciala si o logistica deosebita.