Subsecretarul de stat american Nicholas Burns si-a exprimat dezacordul fata de pozitia Bucurestiului cu privire la Kosovo, informeaza NewsIn. Burns si-a exprimat speranta ca Romania se va alatura tarilor care au recunoscut independenta noului stat.
Intrebat cum comenteaza pozitia Spaniei si Romaniei, care sunt membre NATO, dar nu recunosc declaratia unilaterala de independenta a Kosovo, Nicholas Burns a raspuns: "Nu suntem de acord. Independenta Kosovo este in interesul NATO Si UE. Marea majoritate a statelor NATO sprijina independenta. Trupele noastre au fost acolo timp de aproape zece ani pentru a sprijini pacea. Sper ca Spania si Romania se vor alatura in cele din urma majoritatii statelor care cred ca s-a facut dreptate prin crearea acestui stat nou. Sper ca Spania si Romania se vor alatura in cele din urma majoritatii statelor care cred ca s-a facut dreptate prin crearea acestui stat noi si independent", a spus oficialul american.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.